orebro.se

Om seniorbio
Vi visar fyra utvalda filmer varje halvår, till det superlåga biljettpriset 60 kr. Du behöver inte vara senior för att besöka visningarna; de är öppna för alla. Starttid är alltid kl. 14.00, och dagarna är tisdag och torsdag.

Samtliga visningar sker i vår stora salong 1, som har hörslinga. Vi rekommenderar dig att boka eller köpa din biljett i god tid, eftersom förställningarna brukar vara mycket välbesökta.

A United Kingdom

A United Kingdom
14.00 tis. 17/10 Köp biljett
14.00 tors. 19/10 Köp biljett

Läs mer


Storbritannien 2016
Regi: Amma Asante
Medverkande: David Oyelowo, Rosamund Pike, Jack Davenport m.fl.
111 minuter

1947 träffade Seretse Khama, den 26-årige tronarvingen av Botswana, Ruth Williams, en 24-årig kontorist från London. Deras kärlek och äktenskap bekämpades inte bara av respektive familjer, utan också av de brittiska och sydafrikanska myndigheterna. Paret kämpade mot apartheid och den brittiska regeringen för att införa demokrati i Botswana. Från prisvinnande regissören Amma Asante kommer den inspirerande och sanna historien om kärleken som skakade omvärlden och besegrade ett imperium.

 

Under körsbärsträden

Under körsbärsträden
14.00 tis. 14/11
14.00 tors. 16/11

Läs mer

Japan 2016
Regi: Naomi Kawase
120 minuter

Ett snabbmatsställe i ett gathörn står i centrum. Där serverar den buttre föreståndaren dorayaki: små pannkakor fyllda med bönpasta. Han är trött, avstängd. Öppnar sig bara för en av gästerna: en högstadieelev som framstår som en känslig själ, och som har det jobbigt hemma. En dag dyker en till synes smått förvirrad 76-årig kvinna upp och söker extrajobb. Hennes förvridna fingrar och höga ålder gör att hon får nobben. Den utsökta röda bönpasta hon lagar bevekar ändå chefen. Efter visst tjat får hon anställning på prov.

 

Dolda tillgångar

Dolda tillgångar
14.00 tis. 12/12 Köp biljett
14.00 tors 14/12
Köp biljett

Läs mer

USA 2016
Regi: Theodore Melfi
Medverkande: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst

Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson var tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden. Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.