orebro.se

Schema dag för dag: Klicka här.
Herr och fru Adelman

Herr och fru Adelman
19.00 fre. 20/10 Köp biljett
19.00 sön. 22/10 Köp biljett

19.15 tis. 24/10 Köp biljett
19.00 ons. 25/10 Köp biljett
19.15 lör. 28/10 Köp biljett
19.15 ons. 1/11 Köp biljett

Läs mer

Frankrike 2017
Originaltitel: Mr & Mme Adelman
Regi: Nicolas Bedos
Medverkande: Doria Tillier, Nicolas Bedos, Denis Podalydès
120 minuter

50 ÅR AV KÄRLEK, PASSION & KALABALIK

Den kände författaren Victor Adelman och hans fru Sarah var gifta i nästan fem decennier. Deras passion genomsyrade tillvaron, men det var inte enbart kärlek och en dans på rosor, hela känsloregistret får vara med när man lever med någon i ett halvt sekel. När Sarahs make nu ligger ett par meter under marken, funderar hon på hur hon ska gå vidare med sitt liv. Då knackar en ung författare på dörren och frågar – vem var egentligen Herr Adelman?

Det omskrivna paret Nicolas Bedos och Doria Tillier har både skrivit manus och spelar huvudrollerna i denna äktenskapskomedi som rosats för både sin intelligens och sin sprudlande romantik. Madame Adelmann får rota bland minnena om sin make – både de bittra och de ljuva – och det blir en studie i sensualism, cynism och sanslöst känslosvall

 

Loving Vincent

Loving Vincent
19.15 fre. 20/10 Köp biljett
19.00 lör. 21/10 Köp biljett
19.15 mån. 23/10 Köp biljett
19.00 tis. 24/10 Köp biljett
14.15 tors. 26/10 Köp biljett
19.15 sön. 29/10 Köp biljett

Läs mer

Storbritannien/Polen 2017
Regi: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Medverkande: Helen McCrory, Saoirse Ronan, Douglas Booth
128 minuter

Det är den 29 Juli 1890 och en skadad man kommer stapplandes ner för en gata i den lilla franska staden Auvres. Han trycker sina händer mot ett färskt skottsår i magen. Mannen är Vincent Van Gogh – vid tiden okänd för omvärlden, i dag en av tidernas största konstnärer. Hans tragiska död är omgärdad av mystik och spekulationer – vem var det egentligen som sköt?

Loving Vincent fångar på ett unikt sätt Vincent Van Goghs konstnärskap, livsöde och död genom att ge röst åt hans brev, och nytt liv åt karaktärerna i hans målningar. Produktionen av denna världens första helt oljeanimerade film har sysselsatt 150 konstnärer som tillsammans producerat en oljemålning för var och en av filmens 65 000 bildrutor. Resultatet är en färgsprakande, faschinerande och rörande berättelse om skaparglöd, passion och förtvivlan, producerad av Oscarsvinnande Breakthru Films och Trademark Films.

 

Lucky

Lucky
19.00 fre. 27/10 Köp biljett
19.15 mån. 30/10 Köp biljett
14.15 tors. 2/11 Köp biljett

Läs mer

USA 2017
Regi: John Carroll Lynch
Medverkande: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston, Ed Begley Jr., Tom Skerritt, Beth Grant
88 minuter

LUCKY är en andlig resa där vi följer en 90-årig kedjerökande ateist och alla märkliga karaktärer som bor i hans avskilda lilla ökenstad. Efter att ha överlevt alla sina samtida vänner befinner sig den oerhört självständiga Lucky vid ett av livets vägskäl och beger sig ut på en andlig resa för att hitta sig själv och uppnå det ouppnåeliga: upplysning.

Välkända skådespelaren John Carroll Lynchs regidebut Lucky är både ett kärleksbrev till Harry Dean Stantons karriär och en meditation kring dödlighet, ensamhet, andlighet och mänsklig samvaro. I den övriga skådespelarlistan ser vi inga mindre än bland andra David Lynch, Tom Skerritt (Alien, Top Gun) och Ed Begley Jr (Better Call Saul). Regissören själv är känd för sina roller i bl.a. Shutter Island och nu senast i serierna American Horror Story och The Americans.

Lucky blev en av de allra sista rollerna för Harry Dean Stanton, som gick bort 15 septermber .

 

Dränkta i nummerordning

Klassiker: Dränkta i nummerordning
19.00 mån. 30/10 Köp biljett

1001

Läs mer
Storbritannien/Nederländerna 1988
Originaltitel: Drowning By Numbers
Regi: Peter Greeneway
Medverkande: Bernard Hill, Joan Plowright, Juliet Stevenson, Joely Richardson
118 minuter

Cissie Colpitts har bekymmer med sin allt för flörtiga make, och bestämmer sig helt sonika för att dränka honom. Hennes dotter och syskondotter – som av en händelse båda två också heter Cissie Colpitts – är lika missnöjda med sina respektive, och bestämmer sig för att följa Cissie Colpitts den äldres fotspår. I nummerordning dränks de tre makarna i denna absurda, folksageliknande Greenaway-dramakomedi. Vid sin release vann Dränkta i nummerordning priser för sin regi och sitt konstnärliga bidragande vid filmfestivalen i Cannes och Seattle International Festival, så väl som publikens pris vid Warsaw International Film Festival.

Dränkta i nummerordning är full av häpnadsväckande bilder, obegripliga spel och siffror. Följ 1 till 100 genom filmen.

Dränkta i nummerordning finns med bland 1001 filmer du måste se innan du dör.